Ayuntamiento de Chóvar

El poble

Història

Chovar

Dins del terme municipal de Chóvar s'han trobat restes arqueològiques que es remunten a l'Edat del Bronze, en la Partida bellota, i als Ibers en un poblat situat en la cima de la muntanya Rubial.
En la situació on actualment està ubicat el poble poc es coneix dels habitants d'èpoques anteriors a la conquista del Regne de València pel rei Jaume I.
El poble tal com ho va trobar el rei Conquistador va ser construït pels musulmans que habitaven per estos paratges. Els carrers de la part alta recorden els traçats irregulars, característic dels pobles mediterranis.
En el nucli antic, la part alta del poble, observem totes les característiques d'unes construccions fortament arrelades amb el mig.

 

Situació geogràfica

Chóvar és un municipi de la Comunitat Valenciana, Espanya, es troba situat en la província de Castelló i pertany a la comarca de l'Alt Palancia, es troba a una distància de 16km de La Vall d'Uixó, a 18km de Segorbe i a 60km de València.
Com a poblacions més pròximes al municipi trobem: Eslida, Alfondeguilla, Azuébar, Aín,…
Situada en el cor del parc Natural de la Serra d'Espadà, compte una població segons l'INE de 347 habitants.

 

Climatologia

Chovar

Chóvar està situat a 410 metres sobre el nivell del mar, i a 20 km per carretera des de la costa, açò li dóna unes característiques climàtiques que cal conéixer per a valorar. “La Mareta” com es coneix per esta zona al vent de llevant està assegurada quasi tots els dies de l'any, permetent disfrutar d'una brisa peculiar, característica de frescor i humitat per a delit de veïns i visitants.

 

Economia

Chovar

L'economia del municipi és principalment agrícola, es manté una agricultura de secà, en la qual destaquen sobretot productes com la garrofa, l'ametla, la vinya i l'oliva.

Formulari de cerca

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

 

Site developed with Drupal